CFR / NOTICIES

‘CF Reus for Africa’: El CF Reus crea el seu primer equip a l’Àfrica

L’aliança entre el club reusenc i Biot Foundation permetrà veure el primer equip roig-i-negre al continent africà, concretament a Guinea Equatorial

El CF Reus compta amb un nou equip. Es tracta del CF Reus de Guinea Equatorial, que sorgeix amb la il·lusió de ser un referent entre el jovent equatoguineà. Aquest nou equip roig-i-negre neix fruit de l’aliança entre l’entitat reusenca i Biot Foundation, que des de fa diverses temporades han treballat conjuntament per impulsar projectes socioeducatius amb nens i nenes, tant a Catalunya com a Àfrica.

En una iniciativa solidària entre les dues entitats, anomenada ‘CF Reus for Africa’, una seixantena de nens i nenes es beneficiaran d’aquest projecte sense ànim de lucre, que servirà per potenciar els valors del futbol i el sentiment d’equip i família entre la comunitat en la qual Biot treballa des de fa anys. En definitiva, es tracta d’un projecte que utilitza el futbol com a eina educativa.

El CF Reus de Guinea Equatorial, impulsat per Biot, vestirà els colors roig-i-negre, en unes equipacions que llueixen l’escut del CF Reus i el logotip de Biot. Aquest equip començarà a jugar aquest mes d’agost amb la disputa de quatre enfrontaments.

El projecte de Biot Foundation a l’Àfrica, però, va molt més enllà. Des de fa set anys, l’ONG treballa en un orfenat d’Aldeas Infantiles SOS de la ciutat de Bata, amb un total d’uns 120 nens i nenes, impulsant l’educació emocional i en valors, i la creació de referents positius. I, justament, una de les eines que utilitzen és el futbol, amb equips de diferents edats.

Per Marc Pastor, responsable de Biot Foundation, «es tracta d’un projecte interessant per a totes les parts, sent els nens i nenes els beneficiats. La nostra aliança amb el CF Reus, que ja fa anys que dura, ens dóna força per seguir tirant endavant projectes a l’Àfrica, a més de donar notorietat i difusió a la feina que portem fent des de fa molt temps aquí». En la mateixa línia s'expressava el president del CF Reus, Xavier Llastarri, «estem encantats de seguir treballant conjuntament amb Biot, estan fent una feina excel·lent a Guinea Equatorial. A més, accions com aquestes reforcen el vessant solidari i caràcter social que sempre hem defensat des del CF Reus».

Les evolucions d’aquest CF Reus de Guinea Equatorial es podran seguir mitjançant les webs del CF Reus i Biot Foundation, així com els respectius canals oficials de les dues entitats a les principals xarxes socials.

Fotos: Laura GRuiz

BIOT Foundation

Web: biot-foundation.org

Facebook: Biot Foundation

Twitter: @BiotFoundation

Instagram: @biotfoundation

CF Reus

Web: cfreusdeportiu.com

Facebook: CF Reus 

Twitter: @cfreusdeportiu

Instagram: @cfreusdeportiu

CFR / Classificació

20º
16 puntos
PtosPJPGPEPPGFGC
17
CD Tenerife 17173861421
18
Elche C.F. 17173861321
19
R. Zaragoza 16173771721
20
CF Reus 16174491124
21
Córdoba CF 13172781833
22
Nàstic 101724111131
Veure classificació completa