CFR / NOTICIES

Balanç del mercat de fitxatges per part del Conseller Delegat, Joan Oliver, i el President, Xavier Llastarri

Aquest dijous, el Conseller Delegat del club, Joan Oliver, i el President Xavier Llastarri han comparegut a la sala de premsa de l'Estadi Municipal per fer balanç del mercat de fitxatges i la confecció de les plantilles del primer equip i el filial. Posteriorment, s'ha realitzat un torn de preguntes en el qual s'han tractat diversos temes. Aquestes han estat les frases més destacades de la compareixença del Conseller Delegat i el President:

Xavier Llastarri, president del CF Reus

«La nostra política de fitxatges ha estat molt clara i senzilla. S'han basat en quatre paràmetres: jugadors amb experiència (i ascensos) a Primera Divisió, jugadors joves en procés de creixement, jugadors que es trobessin còmodes en un estil de futbol combinatiu (que és el nostre) i jugadors consolidats a Segona Divisió»

«Estem contents de com hem fet les coses. Pas a pas, sense presses i amb la màxima coherència»

«Estem satisfets de veure les plantilles que finalment han quedat al primer equip i al filial»

«El primer equip s'està formant, però cada dia veiem que està creixent i anant endavant»

«Aquesta temporada tenim millor plantilla que la temporada passada»

«Dels deu jugadors que hem fitxat, vuit han jugat a Primera Divisió. Això defineix una mica el nostre projecte. Caminem endavant»

«Aritz López Garai té molta experiència com a jugador a Primera i Segona Divisió. El Xavi Bartolo també té experiència a Primera Divisió com a jugador i preparador físic i a Segona Divisió. Tots dos estan en una fase de creixement paral·lel al club»

«Estem contents de la plantilla del Reus B Cambrils. Té una mitjana d'edat de 21 anys. Volíem tenir un filial que fos un lloc de creixement continuat de jugadors que un dia poden fer el salt al primer equip»

«Continua el Lluís Albesa com a entrenador. Creiem que és una persona que entén molt bé la idea del futbol combinatiu»

«Tenim motius suficients per estar convençuts que els nostres objectius es compliran amb escreix»

Joan Oliver, Conseller Delegat del CF Reus

Confecció de la plantilla

«Estem convençuts que hem fet molt bon equip, dins de les nostres idees, filosofia, plantejaments, possibilitats i ambicions»

«Seria injust no destacar la feina que han fet aquest estiu el Sergi Parés i el Ferran Asensio»

«Tenim la voluntat de seguir treballant amb humilitat, però sense renunciar a l'ambició»

«També tenim la voluntat de disposar d'un filial com a font de jugadors de cara al futur. Vuit jugadors del filial han jugat amb el primer equip durant la pretemporada»

«No juguem a fer una col·lecció de cromos. Som conscients que no tindrem els jugadors amb més fama de la categoria. Nosaltres aspirem a tenir un equip sòlid. Aquesta és la filosofia que hem intentat seguir aquest estiu»

«Estem segurs que tindrem una temporada en la qual ens ho passarem bé, guanyarem i vibrarem»

Patrocinador
«S'està parlant amb diversa gent d'aquí i de fora. No hem volgut precipitar-nos perquè hi ha una possibilitat d'obtenir una quantitat de diners quatre vegades més alta que la temporada passada»

Mercat de fitxatges

«El mercat està boig. Quan hi ha un equip a Segona que és capaç de pagar quatre milions d'euros per un davanter a un altre equip de Segona, això té una repercussió, un efecte cascada»

«Intentem fer equip i no fitxar individualitats»

«Quan diem que hi ha jugadors accessibles per nosaltres o que no ens els podem permetre, no sempre és perquè no disposem dels diners. Moltes vegades és perquè no volem trencar l'estructura salarial de l'equip»

«Potser pots pagar a un sol jugador 400.000 euros, però t'has de preguntar si té sentit tenir un jugador de 400.000 euros en un vestidor on la mitjana no arriba als 200.000 euros i quines distorsions això et crear al vestidor»

«Si trenques una estructura salarial sensata, tens molta més dificultat per tenir un equip cohesionat i pots crear greuges comparatius»

Gol

«No em preocupa gens. Quan generes ocasions, els gols arriben. Farem gols»

«Com va dir l'Aritz, el gol és una tasca col·lectiva. Aquest és el plantejament. La "psicosi" de si fitxaríem un davanter o és una mica exagerada perquè el gol no és qüestió d'un sol jugador. A més, si a un jugador li poses l'etiqueta del senyor que et fa els gols, et condiciona tant el joc, que pot anar en contra del rendiment de l'equip»

Abonaments

«Hem mantingut els preus de l'any passat amb dues variacions. Són canvis raonables. L'any passat vam fer un preu especial per a la gent que havia estat abonada a Segona B. Això va ser una cosa especial pel primer any, que no té sentit mantenir»

«La segona, el carnet 'Sóc del Reus'. Enguany hem hagut de numerar els seients per normativa. El problema que tenim és que, si a les persones amb preus especials, no assisteixen al partit, nosaltres no podem posar la seva entrada. Ens havia passat bastantes vegades la temporada passada: no podíem vendre cap entrada, però quedaven seients buits a l'Estadi. El que hem fet és que aquestes persones amb un preu especial mantenen el preu especial, però quan volen venir han de treure l'entrada. Si no ho fan, nosaltres podrem vendre l'entrada. És un procediment perquè no hi hagi seients buits»

«Comptant tots els abonaments que vam fer la temporada passada vam arribar als 2.400, ara ja estem per damunt dels 2.000 i se n'estan fent més. Igualarem o superarem la xifra de la temporada passada»

Samarretes oficials a la venda

«En pocs dies les tindrem a la venda. Ha estat un tema logístic»

Concessió de l'Estadi Municipal

«L'Ajuntament ens ha dit que han tingut algun problema de tramitació, però que el tema tira endavant. Estem esperant que ens diguin que tot estigui a punt per presentar la nostra candidatura. Nosaltres ho tenim tot a punt»

Gespa

«És imprescindible que estigui bé. Ha fet un agost molt dur. Tenim la gent treballant les 24 hores al dia per millorar-ho. Tenim un fong que, com que no fa fred a la nit, la calor no el mata. Si la temperatura mínima no baixa prou, el fong es va desenvolupant. El canvi el notarem quan no faci tanta calor»

CFR / Classificació

14º
52 puntos
PtosPJPGPEPPGFGC
11
CD Tenerife 59421514135850
12
CD Lugo 55421510173948
13
AD Alcorcón 52421216143742
14
CF Reus 52421216143142
15
Nàstic 5242157204450
16
Córdoba CF 5142156215765
17
Albacete BP 49421116153546
Veure classificació completa