CFR / NOTICIES

Prebenjamí B: gaudir del futbol

Raul Cosials valora els factors més importants d'una etapa on la prioritat és el nen

Els més petits de la casa, el Prebenjamí de primer any que juga en el Grup 9 de la Lliga Prebenjamí 7, estan donant un rendiment que supera les expectatives d'un equip fet més per començar a assimilar els conceptes futbolístics que no pas per iniciar-se en la competitivitat d'una taula classificatòria. Tot i això Raul Cosials, responsable de l'equip juntament amb Modest Notario, es mostra molt content amb el rendiment "perquè sempre és molt difícil fer un equip partint de zero i ens ha sortit un equip força maco en tots els aspectes. Els començaments són difícils i mes en aquesta edat on vénen de jugar Futbol 5, amb porteries petites, sense àrbitre... A més" afegeix, "en l'àmbit acadèmic passes de la guarderia a l'escola i és un any complicat per a ells. Per això tenim més paciència, estem més a sobre, procurem que estiguin tranquils i gaudeixin, que és del que es tracta".

Aquesta priorització del vessant més lúdic del futbol fa que des de la direcció tècnica del Futbol Base no es marquin objectius merament competitius. Tot i això, Cosials admet que "estem satisfets pel rendiment, l'equip és segon del seu grup i s'està fent una gran temporada jugant davant prebenjamins de segon any, però no és el que realment importa. Han d'assimilar els conceptes bàsics del joc i el reglament".

Els entrenaments se centren, precisament, en els aspectes més futbolístics com el fora de joc, les posicions, la cessió i, sobretot, segons el responsable de l'equip, en què "tinguin una bona relació de coordinació amb la pilota. Procurem que en cada sessió cada nen estigui en contacte amb l'esfèric el màxim temps possible

El més important, però, continua sent "divertir-se aprenent i, de pas, competint. Tots els equips del futbol base fan el crit del primer equip, cadascú amb les seves paraules. Nosaltres comencem amb il·lusió i compromís"., perquè tenim l'orgull de l'escut que representem, i acabem amb competir, perquè no deixem de ser un club gran amb ambició".

Per Raul Cosials, els jugadors del Prebenjamí B formen "la millor remesa que hi ha a la província i estem molt contents de com s'entrenen cada dia amb un somriure, però amb la intensitat del primer equip. Aquesta és l'actitud que volíem".

CFR / Classificació

17º
26 puntos
PtosPJPGPEPPGFGC
14
UD Almería 262275102025
15
Cultural Leonesa 262251162835
16
AD Alcorcón 26226882028
17
CF Reus 262251161424
18
Nàstic 252174102530
19
FC Barcelona B 21224992228
20
Lorca FC 162244141932
Veure classificació completa